WORKUM – Zondagochtend rond half acht moest de brandweer naar de Spoardyk voor een melding van brand industrie bij Friesland Campina waar brand was ontstaan in een accupakket.

In de loods was een accupakket van een heftruck in brand geraakt nadat deze aan de acculader was gezet. Eenmaal ter plaatse was door het brandalarm al een preventiemaatregel ingezet om uitbreiding van de brand te voorkomen, alle branddeuren in het pand waren automatisch gesloten. Hierdoor was de zuurstofaanvoer naar de brand gestopt en heeft de brand zich niet verder kunnen verspreiden.

Het accupakket stond nog op zijn transportwielen en kon daardoor, na een korte blussing, naar buiten worden gereden. Hier kon het verder gekoeld worden.

Omdat het getroffen bedrijf baat kan hebben bij een oorzaak analyse is het Team Brand Onderzoek (TBO) van de brandweer gealarmeerd om onderzoek te doen naar het ontstaan van de brand. Hiermee kan het bedrijf maatregelen nemen ter voorkoming van toekomstige branden met soortgelijke accu’s.

Foto’s met dank aan Brandweer Workum

Redactie