LEEUWARDEN – Woensdagavond rond 19:00 uur moest de brandweer uitrukken voor een verkeersongeval op het Valeriusplein.

Twee auto’s waren op de Troelstraweg ter hoogte van het Valeriusplein met elkaar in botsing gekomen waarbij een auto tegen een verkeerslicht tot stilstand kwam. De brandweer, welke toevallig voor haar wekelijkse sportavond op een nabijgelegen sportveld was, was al binnen enkele minuten als eerste ter plaatse en verleende eerste hulp.

De bestuurster van de zwarte Opel zat nog in haar auto en was mogelijk gewond geraakt. In afwachting van de ambulance werd alvast knipgereedschap klaargezet. Ook werd er eerste hulp verleent aan beide bestuurders. Niet veel later was ook de ambulance ter plaatse. De vrouw kon zelfstandig uit de auto komen. Ze is ter plaatse behandeld waardoor vervoer naar het ziekenhuis niet nodig was.

De dienst Verkeers Ongevallen Analyse van de politie heeft een onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. Volgens een getuige kwam de BMW vanaf de Dammelaan en de Opel uit de richting van Stiens. Volgens de getuige reed een van de auto’s door rood. Dit is echter nog niet bevestigd door de politie.

Video : E. Brandsma
[youtube]youtube.com/watch?v=mOhkjTRKti0[/youtube]

112Fryslan