BOLSWARD – Een bestuurder van een auto is dinsdag aan het einde van de middag overgebracht naar het ziekenhuis na een aanrijding op een kruispunt van de Westergoawei.

Rond 17:45 uur kwamen op het kruispunt net buiten Bolsward twee auto’s met elkaar in botsing. Een bestuurder van één van de voertuigen werd door het toegesnelde ambulancepersoneel onderzocht. Dit persoon is later overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. De inzittenden van de grijze auto kwamen met de schrik vrij.

De politie leidde tijdens het ongeval de auto’s langs het incident en zorgde voor de afhandeling. Bergingsbedrijf Betten kwam met twee voertuigen ter plaatse om beide auto’s af te slepen. De oorzaak van het ongeval is vermoedelijk een voorrangsfout.

Wegens de vele ongevallen en de onveilige indeling op de N359 heeft de provinciale politiek in november een motie heeft aangenomen dat er geld beschikbaar moet komen voor de aanpak van de vier kruispunten tussen Bolsward en Wommels. In de laatste drie jaar vonden er 40 ongevallen plaats waarbij totaal 4 dodelijke slachtoffers te betreuren waren. Voor maart 2015 moet er geld beschikbaar zijn gevonden.

112Fryslan