DOKKUM – De Lauwersseewei – N361 tussen Dokkum en Metslawier is zaterdag op zondag een gedeelte van de nacht compleet afgesloten geweest in verband met een verkeersongeval. Daarbij zijn twee personen na het ongeval aangehouden.

Op de honderd kilometer weg waren op onbekende wijze drie personenauto’s met elkaar in botsing gekomen. Door de klap van de aanrijding raakte één voertuig in de sloot, verloor een ander zijn linker achterwiel en raakte de voorkant van het derde voertuig compleet beschadigd.

De hulpdiensten, waaronder de politie, ambulance en het brandweerkorps van Dokkum werden direct gealarmeerd. Al gauw werd duidelijk dat van een beknelling geen sprake was, waardoor de brandweer afgemeld kon worden.

De politie en ambulance waren snel ter plaatse en hebben direct hulp verleend aan de slachtoffers. Voor zover bekend raakte in ieder geval één persoon gewond en werd vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Na de botsing waren volgens getuigen twee betrokkenen van het ongeval op de vlucht geslagen. De politie trof na een kleine zoektocht één persoon midden op de rijbaan aan. Een andere persoon kroop uit de sloot en liep met een nat pak naar de ongevalslocatie. Beide personen werden door de politie aangehouden en voor verhoor en een ademanalyse naar het politiebureau overgebracht.

De verkeersongevallenanalyse van de politie heeft de toedracht in kaart gebracht en zal onderzoek doen. Een bergingsbedrijf heeft alle drie voertuigen geborgen en afgesleept.
Het stuk tussen Dokkum en Metslawier was ten tijde van het ongeval helemaal afgesloten voor verkeer.

Kevin van der Velde