LEEUWARDEN – Tijdens koningsnacht heeft de politie twee personen aangehouden na een korte achtervolging.

Agenten reageerden op een melding van een automobilist die gevaarlijk rijgedrag vertoonde in het voetgangersgebied in het centrum. De agenten zagen in de Doelenstraat de auto met hoge snelheid zonder licht achteruit rijden. De bestuurder reageerde niet op aanroepen en lichtsignalen. De agenten moesten opzij springen om te voorkomen dat ze door de auto werden geraakt.

Op de Spanjaardslaan vlak voor de rotonde werd de auto tot stoppen gebracht op het fietspad. Drie inzittenden sprongen uit de auto en sloegen op de vlucht, twee van hen konden direct worden aangehouden. Een zoektocht naar de derde gevluchte persoon volgde. Er werd met meerdere eenheden gezocht in het Rengerspark maar ook achter woningen aan de Spanjaardslaan, er werd hiervoor een hond ingezet.

De aangehouden personen zijn een 21 jarige man uit Groningen en een 19 jarige man uit Ternaard. De twee zijn aangehouden wegens geweld tegen een politie ambtenaar en overgedragen aan de recherche. De politie is nog op zoek naar de derde persoon. Onderzoek moet aantonen wie de bestuurder was, de auto is in beslag genomen.

112Fryslan