Drachten – De politie heeft woensdagavond een 25-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van vernieling en bedreiging.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Omstreeks 16.00 uur ergerde de aangever, een 37-jarige man uit Burgum, zich aan het zijns inziens gevaarlijke en onverantwoorde weggedrag van de verdachte. Hij zou met zijn scooter zonder helm en met hoge snelheid over De Kiel hebben gereden. Daarop maakte de aangever een gebaar met zijn handen alsof hij een foto maakte. De verdachte draaide daarop zijn voertuig en reed terug naar de aangever, die inmiddels in zijn auto was gestapt. De verdachte schopte een paar keer tegen de auto waardoor schade ontstond. Ook bedreigde hij de aangever verbaal, waarna hij weer vertrok.

Aan de hand van het kenteken van de scooter was de verdachte snel achterhaald. De politie heeft de voordeur van zijn woning opengebroken, omdat er niet werd open gedaan. De verdachte was echter al weer gevlogen. Wel werd de scooter in de berging aangetroffen. Die werd in beslag genomen. De verdachte keerde later terug naar de Kiel. Daar werd hij herkend en alsnog aangehouden en overgebracht naar het bureau.

112Fryslan