Leeuwarden – De politie heeft woensdag een 40-jarige vrouw en een 45 jarige man, beiden woonachtig in Leeuwarden, aangehouden.

Zij worden er van verdacht op donderdag 10 april jl. omstreeks 22.30 uur een hond met geweld om het leven te hebben gebracht. Getuigen zagen hoe de man en vrouw die avond in het Zamenhofpark met de hond het park inliepen en er even later met een dode hond weer uit kwamen. De dode hond werd daarna in een nabij staande vuilcontainer gegooid.

De politie kwam na de melding onmiddellijk ter plaatse maar trof daar niemand meer aan. In de container werd wel de hond aangetroffen. Op de stoffelijke resten van de hond is door een dierenarts sectie verricht en daarbij werd duidelijk dat de schedel van het dier was ingeslagen. Nader onderzoek leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de man en de vrouw. Beiden hebben inmiddels een bekennende verklaring afgelegd; de man bekende het dier met een hamer te hebben doodgeslagen. Zowel de man als de vrouw zijn na verhoor weer op vrije voeten gesteld in afwachting van verdere strafvervolging. Als motief voor hun daad gaven de verdachten onder andere op dat het dier teveel verhaarde.

112Fryslan