SNEEK – Bij een brand in het AZC aan de Jancko Douwamastraat zijn in de nacht van dinsdag op woensdag vijf personen gewond geraakt en is één persoon aangehouden.

De melding van een keukenbrand kwam 2o minuten na middernacht binnen en al snel werd er opgeschaald naar middelbrand. Er was sprake van een felle uitslaande keukenbrand in één van de woonunits. Meerdere woonunits werden vanwege de brand ontruimd, de hulpdiensten schaalden daarom op naar grip 1 voor een goede coördinatie van het incident.

Bij de brand ging één van de woonunits van het AZC verloren. De brandweer had de keukenbrand redelijk vlot onder controle. De brandweerkorpsen uit Sneek een IJlst bestreden de brand. Brandweer Drachten was opgeroepen om met een mobiele commando unit ter plaatse te komen.

Bij de brand zijn vijf personen gewond geraakt, twee daarvan zijn ter plaatse behandeld en drie zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft één persoon aangehouden op verdenking van brandstichting. De bewoners van de uitgebrande unit hebben elders in het AZC vervangende woonruimte gekregen.

Foto’s: JDG Fotografie

Redactie