LEEUWARDEN – Een bijzonder ongeval op de N31 bij Leeuwarden maandagmorgen. Een aanhanger vloog over de kop en kwam rechtop achter een auto te staan.

De bestuurder van een hoveniersbedrijf reed op de N31 en vervoerde een lading zand. De aanhanger begon te slingeren en sloeg over de kop. Uiteindelijk kwam de wagen rechtop tot stilstand, waarbij de volledige vracht in de berm belandde. De bestuurder bleef ongedeerd.

Rijkswaterstaat en de politie sloten de rijbaan aan de rechterkant af. Voor de bergers bleek het een lastige klus om de aanhanger van de auto los te krijgen. Toen dit lukte werd met mankracht de aanhanger eerst op zijn kant getrokken en vervolgens op de wielen. De berger heeft de aanhanger meegenomen. De auto kon verder rijden.

Dit ongeval is een van de ongevallen in een reeks van meest opmerkelijke sinds zondag. Op zondagavond reed een vrouw met haar auto een woning in, maandagochtend reed een auto van een parkeerdek af en eind van de ochtend botste een auto achterop een stilstaande vrachtwagen aanhanger.

Foto’s Anton Kappers