Voorpagina > A7 dicht na aanrijding met letsel
Ambulance Brandweer Hoofd Nieuws Opsterland Politie

A7 dicht na aanrijding met letsel

A7 dicht na aanrijding met letsel

DRACHTSTERCOMPAGNIE – Zondagavond rond kwart over acht heeft een ongeval ervoor gezorgd dat de A7 werd afgesloten vanuit richting Groningen.

Twee auto’s kwamen op de betreffende snelweg ter hoogte van hectometerpaal 167,5 met elkaar in botsing. Brandweer, politie en meerdere ambulances gingen ter plaatse om hulp te verlenen. De brandweer kon na het veiligstellen van de auto’s weer terug naar de kazerne in Marum. Er zat niemand bekneld.

Ambulancepersoneel heeft alle betrokkenen onderzocht op letsel. Een persoon is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Omdat de beschadigde auto’s zowel uiterst links als rechts stonden, werd door Rijkswaterstaat de weg afgesloten. Dit zorgde voor een file van ongeveer drie kilometer, al konden hulpverleners zo wel veilig werken. De verkeersongevallenanalyse (VOA) heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.

Ingesloten verkeer kon na enige tijd onder begeleiding van Rijkswaterstaat via de toerit (oprit) hun weg vervolgen. Na de berging van de zwaar beschadigde auto’s kon de weg weer open.

Foto’s: Noordernieuws

Over de fotograaf

Edwin Tjallings