OLDEHOLTWOLDE – De A32 is in de nacht naar donderdag in beide richtingen ter hoogte van Oldeholtwolde volledig afgesloten geweest, vanwege een brandende melkwagen.

De brand kwam bij de brandweer binnen omstreeks kwart over vier, waarop vrijwel direct werd opgeschaald naar middelbrand. Hoe de brand precies heeft kunnen ontstaan, is op dit moment nog niet bekend. Het vuur woedde aan de trailer ter hoogte van de achterste assen. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen onder de aanhanger weg. Het vuur kon door middel van speciaal blusschuim snel worden gedoofd, waardoor erger kon worden voorkomen. De melkwagen reed op LNG, om alle mogelijke risico’s uit te sluiten, werd door de brandweer en politie besloten om de snelweg volledig af te sluiten.

De trailer was gevuld met melk. Wat de brand precies voor impact heeft op het dierlijke product is vooralsnog niets over te zeggen. In ieder geval de buitenkant van de aanhanger raakte door de brand zwaar beschadigd.

Vanwege de ingezette afsluitingen, moest verkeer vanuit richting Heerenveen naar Steenwijk via het naastgelegen tankstation passeren. Verkeer vanuit Wolvega en Steenwijk richting Leeuwarden kon passeren via de parallelweg. Rond kwart voor vijf kon de snelweg vanuit Heerenveen richting Wolvega weer worden vrijgegeven. Verkeer vanuit Wolvega richting Heerenveen kon rond kwart over vijf via één rijstrook passeren.