WOLVEGA – De A32 tussen Wolvega en Steenwijk-Noord is naar verwachting nog enkele uren afgesloten. Rond kwart over drie ontstond er brand ter hoogte van de achteras van een vrachtwagentrailer, geladen met dierlijk vet.

Vanwege het hoge risico wat verbonden zit aan het product, werd besloten de A32 richting Steenwijk geheel af te sluiten. Even was er sprake  dat ook de A32 vanuit Overijssel dicht zou gaan, maar in overleg met Rijkswaterstaat en de brandweer bleek dat niet noodzakelijk. Automobilisten die in de file stonden werden ter hoogte van Wolvega-Zuid de snelweg afgeleid, om binnendoor naar Steenwijk te rijden.

Automobilisten die tussen de brand en Wolvega in de file stonden konden na enkele uren de brand passeren om hun weg te vervolgen. Hoelang de afsluiting nog precies van kracht gaat zijn is niet bekend. Eerst moet het gevaar zijn geweken, waarna de vracht wordt overgepompt in een andere bulkvrachtwagen. De chauffeur geeft aan dat de oorzaak hem mogelijk zit in een afgelopen wiellager.

Er raakte niemand gewond.