HEERENVEEN – Bij een ernstig ongeval op de A32 zijn zaterdagavond vier personen lichtgewond geraakt.

Rond 20:45 ging het mis op de A32 Akkrum richting Heerenveen. Een VW Golf raakte nabij de afrit Joure in een slip, raakte de vangrail, raakte vervolgens een VW Transporter en kwam verderop tegen de vangrail tot stlstand. De Transporter sloeg hierdoor meerdere malen over de kop en kwam vervolgens 100 meter verderop tot stilstand.

Alle inzittenden konden spoedig zelfstandig hun voertuigen verlaten. De politie sloot direct de snelweg af vanaf Akkrum omdat de weg bezaaid lag met onderdelen, glas en andere rommel. Verkeer richting Heerenveen moest hierdoor door de dorpen heen omrijden, verkeer vanuit Heerenveen kon wel gebruik maken van de snelweg.

Vier ambulances en een traumaheli kwamen ter plaatse. Het mobiel medisch team heeft het ambulance personeel geassisteerd bij behandeling van de gewonden. Er zijn vier personen met lichte verwondingen naar diverse ziekenhuizen gebracht.

Nadat de VOA(ongevals analyse) klaar was met het onderzoek kon rond 22:30 de berging beginnen. De weg is vervolgens door een veegauto schoongemaakt.

112Fryslan