BERLTSUM – Een kermisattractie is in de nacht van dinsdag op woensdag fors beschadigd geraakt door een brand. De kermisattractie liep schade op toen er door onbekende oorzaak brand uitbrak.

Rond twee uur in de nacht brak de brand uit en kwam de melding via de piepers bij de blusgroep van Menaam binnen.
In eerste instantie werden de spuitgasten opgeroepen voor een woningbrand aan de Bitgumerdyk.

Eenmaal ter plaatse was er op de Bitgumerdyk niks te vinden. Omdat er bij de brandweer verder geen andere locatie bekend was, is men een zoekactie begonnen om de juiste locatie te vinden. Na een tijdje zoeken wees een voorbijganger de juiste locatie van de brand aan.

Eenmaal aangekomen op het juiste adres stond er geen woning, maar een kermisattractie in de brand. De kermisattractie stond geparkeerd achter een loods op het industrieterrein aan de Seize.

De brandweer heeft direct na aankomst de blussing ingezet en wist zodoende het vuur snel onder controle te krijgen. Door het blussen kwam er bij de brand veel rookontwikkeling vrij. Om er zeker van te zijn dat het vuur binnen in de attractie ook helemaal gedoofd was, heeft men de attractie open gebroken.

Naar ongeveer ander half uur was de brand helemaal gedoofd en konden de brandweerlieden weer terugkeren naar de kazerne. Bij de brand raakte niemand gewond.

Ytzen Korf