SNAKKERBUREN – De politie heeft donderdagavond drie mannen en een vrouw uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van handel in en bezit van illegaal vuurwerk.

Naar aanleiding van anonieme tips en onderzoek konden agenten donderdag aan het begin van de avond op de A32 nabij Haskerdijken een 68-jarige automobilist uit Leeuwarden aanhouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Later die avond vielen agenten een loods binnen aan het Pollepaed in Snakkerburen. Daar werd in totaal 7000 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen en vervolgens inbeslaggenomen. Eén van de grootste vuurwerkvangsten van de afgelopen jaren in het noorden.

Drie personen werden vervolgens aangehouden een 48-jarige man, een 25-jarige vrouw en een 48-jarige man. Na verhoor werd de vrouw heengezonden. De overige mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Deze grote vuurwerkvangst werd gedaan door het interregionale vuurwerkteam van de drie Noordelijke politiekorpsen. Het team richt zich op de grote partijen illegaal zwaar vuurwerk die ieder jaar op de markt worden gebracht

Foto`s © [url=http://www.omropfryslan.nl/]Omrop Fryslân[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan