NEDERLAND – Op zaterdag 7 mei a.s. organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag.

Dé dag om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Het thema van dit jaar – “vrijwilligerswerk op zee” – wordt ingegeven door het Europees jaar van het vrijwilligerswerk! Bij de KNRM draait alles om vrijwilligerswerk. Het reddingswerk kan niet bestaan zonder de 1.100 vrijwilligers. Met hart en ziel zijn velen al jaren verbonden aan hun reddingstation, 365 dagen per jaar staan ze klaar. Niet elke dag voor een redding, maar wel 24 uur per dag beschikbaar. Voor échte reddingen en dankbare hulpverleningen.

De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de KNRM een warm hart toedragen. En voor die mensen is Reddingbootdag. Want deze Redders aan de wal, zoals de KNRM haar donateurs noemt, steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij een morele achterban voor de redders.

Voor wie?
De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij werd in 1824 bij wijze van particulier initiatief opgericht. En nog altijd werkt de landelijke hulpverleningsorganisatie geheel zelfstandig, zonder subsidies van de overheid. 7 mei is een uitgelezen moment voor niet-donateurs om kennis te maken met de KNRM. Mede daarom is Reddingbootdag ook hèt moment voor het werven van nieuwe donateurs: “Donateur? Meevaren! Meevaren? Donateur worden!”

Waar?
Reddingbootdag duurt van 10.00 tot 16.00 uur en wordt in 41 plaatsen langs de Noordzeekust, de Zuid-Hollandse en Zeeuwse wateren en aan het IJsselmeer gehouden. Kijk hier op de website voor plaatselijke programma’s, richtlijnen voor bezoekers en nog veel meer. In Fryslân kunt u de volgende stations bezoeken: Lemmer, Hindeloopen, Harlingen, Schiermonnikoog, Ameland (Ballum en Nes), Terschelling (Paal 8 en West-Terschelling) en Vlieland.

Fotowedstrijd
Speciaal voor Reddingbootdag heeft de KNRM de site [url=http://fotowedstrijd.knrm.nl]http://fotowedstrijd.knrm.nl/[/url] online waarbij de mooiste foto’s rondom Reddingbootdag meedingen naar prachtige prijzen. Ook bij de fotowedstrijd is het thema Vrijwilligerswerk op zee! Insturen kan tot 15 mei.

Bron: [url=http://www.knrm.nl/]KNRM[/url]

112Fryslan