40 Kalfjes gered bij boerderijbrand

MAKKINGA – Zaterdagmiddag werd de brandweer van Oosterwolde gealarmeerd voor een bedrijfsbrand aan de Kuinderweg in Makkinga.

Kort na de 1e alarmering werd er al middelbrand gegeven waarop ook korps Oldeberkoop ter plaatse kwam. Bij een boerderij stond een schuur in brand, waarin nog veertig kalfjes aanwezig waren.

Brandweer en buren konden samen met de boer de kalfjes redden. De kalfjes zijn vervoerd naar een andere boerderij. De brandweer heeft de brand geblust. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Foto’s Hielke Weening – [url=http://www.flitsnieuws.nl/]Flitsnieuws[/url]

Politiebericht

De politie heeft de brandweer geassisteerd bij het blussen van een brand in een schuur naast een boerderij aan de Kuinderweg.

Door vermoedelijk kortsluiting of oververhitting ontstond er brand in de schuur. De bewoners konden een deel van de aanwezige kalveren uit de schuur krijgen.
De brandweer was snel ter plaatse en begon direct met blussen.
De kalveren die op dat moment nog in de schuur waren konden met enige moeite ook nog naar buiten worden gedreven. Door de brand liep de schuur veel schade op. Deze kan dan ook als verloren worden beschouwd. Bij de brand is mogelijk asbest vrijgekomen.(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan