SNEEK – Aan de Westhemstraat zijn maandagmiddag 32 woningen ontruimd wegens een gaslek. De brandweer heeft opgeschaald naar GRIP 1.

Rond tien over twee kwam de melding bij de meldkamer binnen en werd de brandweer met spoed ter plaatse gestuurd. Na onderzoek door de brandweer bleek dat er bij meerdere woningen uitstroom van gas plaatsvond. Daarom werd besloten om de woningen te ontruimen en op te schalen naar middel hulpverlening en GRIP 1 ( Gecoördineerde Regionale Incidentenbestrijdings Procedure) voor een goede afstemming tussen de hulpdiensten.

Bij rioolwerkzaamheden is een gasleiding geraakt. Het gas wordt via het riool verspreid in de woningen. Er zijn op dit moment geen gewonden. Een ambulance is uit voorzorg ter plaatse gekomen. Meerdere brandweerwagens, politie en Liander zijn aanwezig om de situatie weer veilig te krijgen.

Rond vijf uur meldde brandweer Frylan dat de uitstroom van gas is gestopt door Liander. Alle bewoners konden toen weer terug naar hun woningen nadat deze door de brandweer waren gecontroleerd.

Redactie