LEEUWARDEN – De politie heeft vrijdagavond een verkeerscontrole op de Junokade gehouden.

De controle werd ondersteund door medewerkers van politie Drenthe en Groningen en vond plaats om te wekelijkse overlast in dat gebied tegen te gaan. Daarnaast was het doel de verkeersveiligheid te bevorderen door repressief op te treden tegen gedrag en technische aspecten op of aan auto’s die niet toegestaan zijn.

Rond 22.00 uur werd de Junokade afgesloten en de veertig aanwezige auto’s aan een controle onderworpen. Hierbij werden 27 bekeuringen uitgeschreven. Elf hiervan waren voor het teveel aan motorgeluid. In alle elf de gevallen is het kentekenbewijs ter plekke ingevorderd en moeten de eigenaren hun voertuig laten herkeuren. Daarnaast werden bekeuringen uitgeschreven voor niet toegestane verlichting, gladde banden en het niet kunnen tonen van rijbewijs of kentekenbewijs. Een bekeuring was voor de overschrijding van de spoorbreedte. Ook hierbij werd het kentekenbewijs ingevorderd.

Op de aan- en afvoerwegen werd op snelheid gecontroleerd. Op de Anne Vondelingweg passeerden 335 voertuigen de controle. 85 hiervan reden sneller dan toegestaan. De snelste reed 157 kilometer per uur waar 70 kilometer per uur toegestaan is. Van deze bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd en het voertuig in beslag genomen. Op de Aldlansdyk, waar 50 kilometer per uur toegstaan is, passeerden 390 voertuigen de controle. 19 bestuurders reden te snel, waarvan de snelste met 107 kilometer per uur voorbij kwam.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan