DRACHTEN – De politie is op zoek naar getuigen van ongeveer 25 brandstichtingen die in de nacht van maandag op dinsdag in wijk de Trisken en de Drait plaatsvonden.

Daarbij zijn diverse coniferenheggen in brand gestoken. Ook werden containers in brand gestoken. Het brandweerkorps van Drachten had het erg druk met het blussen van de branden omdat deze snel achter elkaar werden gesticht.

Diverse politie eenheden zijn naar Drachten gekomen en hebben toezicht in de wijken gehouden en een onderzoek ingesteld naar de daders. De recherche stelt een onderzoek in naar de brandstichtingen van de afgelopen nacht. Zij wil graag in contact komen met getuigen die iets gezien hebben of anderszins informatie hebben.

Men wil ook graag in contact komen personen die bijvoorbeeld die foto’s en filmpjes van de branden hebben gemaakt. Zij kunnen contact met de politie opnemen via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

De politie heeft dinsdag een 25 jarige man uit de Drachten aangehouden. Door getuigenverklaringen werd de aandacht op de 25-jarige man gevestigd. De verdachte werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten. De verdachte is woonachtig in de wijk De Trisken. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ynOEvOB3JOw[/youtube]

112Fryslan