LEEUWARDEN – Vanavond rond half tien werden de diverse hulpdiensten ingeschakeld voor een aanrijding tussen een auto en een fietser op de Egelantierstraat.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Een auto die in de richting van de wijk Camminghaburen reed schepte ter hoogte van de oversteek bij het politiebureau een fietser. De auto is 60 a 70 meter verder tot stilstaand gekomen. Het slachtoffer belandde nog eens een 20 a 30 meter verder.

Het slachtoffer is afgevoerd naar het MCL. De technische recherche / ongevallendienst van de politie heeft onderzoek gedaan naar de exacte toedracht van het ongeval.

Politiebericht: aanrijding met dodelijke afloop

Zaterdagavond heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Egelantierstraat tussen een 21-jarige fietser uit Leeuwarden en een 20-jarige automobilist uit Leeuwarden. Door de aanrijding raakte de fietser zwaar gewond. In afwachting van de politie en de ambulance hebben omstanders direct eerste hulp verleend. Het slachtoffer is met de ambulance naar het MCL overgebracht waar hij later op de avond is overleden aan zijn verwondingen. De politie heeft de automobilist voor een ademanalyse en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Hij bleek niet onder invloed van alcohol te hebben gereden. Bureau Ongevallenanalyse van de politie Fryslân doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Foto’s E. Tjallings / E. Brandsma

112Fryslan