Brandweer Hoofd Nieuws Leeuwarden E.O. Politie

Brandend bankstel in leegstaand gebouw

LEEUWARDEN – In een bijgebouw van de voormalige slachterij Brada aan de Snekertrekweg woedde dinsdagmiddag een brand.

Het gebouw staat al jaren leeg, de brandweer heeft vaker branden geblust in het gebouw of een van de bijgebouwen. Dit maal stond er een bankstel in brand in een bijgebouw aan de Snekertrekweg zijde. Vanwege zichtbare rookontwikkeling was de brandweer gebeld.

De brandweer, die met een tankautospuit en een hoogwerker ter plaatse kwam, had het brandje snel geblust. De politie sloot de Snekertrekweg tijdelijk af vanaf de Hermesbrug.

Een cameraman in brandweerpak reed met de bluswagen mee en maakte opnames ter plaatse. Dit zou voor een nieuwe realityserie over de brandweer zijn. Welke serie en op welke zender is bij ons niet bekend.

Over de fotograaf

Edwin Tjallings