Leeuwarden E.O. Nieuws Politie

Politie zoekt verdachten brandstichting Groningerstraatweg

LEEUWARDEN – In de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 maart 2017 werd er in een opslagruimte aan de Groningerstraatweg een brand aangestoken. De politie is opzoek naar mensen die de daders kunnen herkennen.

De opslagruimte ging volledig in vlammen op. Bewoners boven de supermarkt en de buren moesten door de brandweer worden geëvacueerd. Uiteindelijk konden door de brand vijf mensen niet terug naar hun huis. De politie zoekt nog naar twee daders, waarvan het beeldmateriaal via deze link te vinden is:

Beeldmateriaal van de verdachten

Er is mogelijk een verband met de branden in Rotterdam. De politie kan hier wegens tactische redenen nog niets over kwijt.

Op dinsdag 9 januari wordt er door Opsporing Verzocht aandacht aan deze zaak besteed. De uitzending is te zien op NPO1 om half negen ’s avonds.

De politie vraagt getuigen of ze iets belangrijks hebben gezien in de nacht van de brandstichting. In dat geval kan er contact worden opgenomen onder nummer 0800-6070. Dit kan ook anoniem onder nummer 0800-7000.

Over de fotograaf

Redactie 112fryslan