Hoofd Nieuws Ambulance Politie Zuid-Oost

Rolstoeler ernstig gewond na aanrijding met vrachtwagen

DRACHTEN – De bestuurder van een elektrische rolstoel is dinsdagmiddag ernstig gewond geraakt, nadat hij in botsing kwam met een vrachtwagen.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de verkeerslichten op de Noorderhogeweg. Een ambulance en de traumahelikopter zijn ter plaatse gekomen om het slachtoffer te stabiliseren, waarna deze per ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis.

De Noorderhogeweg richting de A7 is tijdens de hulpverlening en het onderzoek langere tijd afgesloten geweest. De verkeersongevallenanalyse heeft ter plaatse uitgebreid onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.

Tijdens het onderzoek ontstond er op de tegenovergestelde rijrichting een kop-staartbotsing. De bestuurster van de grijze Volkswagen raakte bij dit ongeval gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Een berger heeft beide auto’s afgesleept.

Over de fotograaf

Redactie 112fryslan

Volg 112fryslân op social media