Hoofd Nieuws Brandweer Politie Heerenveen E.O.

Brandweer rukt uit voor barbecue op zolder

HEERENVEEN – Een melding van brand bracht de brandweer vrijdagavond naar de Jan Mankeslaan. Hier troffen zij echter wat anders aan dan brand.

Mensen die rook uit het dakraam van een flatwoning zagen komen, alarmeerden via 1-1-2 de hulpdiensten. Brandweer en politie kwamen met spoed ter plaatse en ontdekten al snel dat er van brand geen sprake was. De bewoner was aan het barbecueën op zolder.

De barbecue is door de brandweer naar buiten gehaald en vervolgens hebben ze de woning geventileerd. Uit meting bleek dat er een flink verhoogde concentratie koolmonoxide op de zolder was. De bewoners kregen het advies om niet meer op zolder te gaan barbecueën.

Over de fotograaf

Volg 112fryslân op social media