Hoofd Nieuws Ambulance Brandweer Politie Zuid-Oost

Korte felle brand in woning

OUDEGA – In een woning aan de Buorren is vrijdagavond omstreeks kwart over elf brand ontstaan op de bovenverdieping. Alle bewoners konden op tijd de woning verlaten.

Na het ontstaan van de brand werden direct de hulpdiensten ingeschakeld die vervolgens met een tankautospuit uit Burgum en een autoladder uit Drachten uitrukten. Naast de brandweer kwamen ook verschillende politie eenheden en een ambulance ter plaatse. In de woning was een uitslaande brand op de bovenverdieping. De brandweer was snel ter plaatse. Brandweerlieden hebben direct met een hoge drukstraal een binnenaanval gedaan. Ook werd er van buitenaf geblust. De brandweer had de brand snel onder controle, waardoor erger voorkomen kon worden.

De brandweer heeft vervolgens een nacontrole gedaan en de woning geventileerd met een overdrukventilator. Bij de brand raakte niemand gewond. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is bij ons niet bekend.

Over de fotograaf

Hendrik Dijkstra

Volg 112fryslân op social media