Hoofd Nieuws Leeuwarden E.O. Brandweer Politie Youtube

Auto bijna te water door vergeten handrem

LEEUWARDEN – Een geparkeerde auto aan de Willemskade rolde donderdagavond avond bijna het water in. De eigenaar van de auto was de handrem er vergeten op te zetten.

De auto leunde nog enige tijd tegen een fietsendrager van de geparkeerde auto ervoor. Toen de bestuurder van deze auto weg reed, zag hij in zijn spiegel de Volkswagen Golf weg rollen en over de kade duiken. De auto bleef wonder boven wonder hangen en belandde niet in het water.

De brandweer kwam ter plaatse, maar kon onverrichter zake terug naar de kazerne. De politie sloot de straat af in afwachting van de berger. Deze had de auto vlot weer op de kant en heeft het voertuig meegenomen.

 

Over de fotograaf

Michael Dijkstra

Volg 112fryslân op social media