Hoofd Nieuws Leeuwarden E.O. Brandweer Politie

Solarboot schiet van trailer tegen lijnbus N31 Waldwei

NIJEGA – Op de Waldwei – N31 tussen Drachten en Garyp is donderdagmiddag een solarboot van een trailer gevallen.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de afslag naar Burgum. De solarboot die losschoot van zijn trailer en kwam tegen een lijnbus aan. De chauffeur van de lijnbus kon de bus veilig aan de kant zetten, zowel hij als de passagiers zijn niet gewond geraakt. Het voorraam van de bus liep schade op.

Politie en Rijkswaterstaat kwamen ter plaatse en sloten de linker rijstrook af. De Drachtster brandweer kwam ter plaatse om te helpen met het opruimen van de boot. Het lukte om de boot weer op de trailer te krijgen. De lijnbus kon door de schade niet meer verder rijden en werd afgesleept. Verkeer heeft circa twee uren hinder gehad van het ongeval.

Foto’s Noordernieuws.nl

Over de fotograaf

Redactie 112fryslan

Volg 112fryslân op social media