Hoofd Nieuws Leeuwarden E.O. Brandweer Politie

Jumbo Lieuwenburg ontruimd wegens lekkende brommer

LEEUWARDEN – Zondagmiddag werd de Jumbo supermarkt aan de Lieuwenburg ontruimd nadat er een vreemde lucht werd waargenomen.

Men dacht in eerste instantie aan een gaslucht en waarschuwde daarom de brandweer. Bij aankomst van politie en brandweer waren alle klanten en personeel al de winkel uit. De brandweer ging op onderzoek uit naar de herkomst van de vreemde lucht. De politie zette een ruim gebied af met linten, de Kruidvat in het afgezette gebied besloot om de winkel maar te sluiten voor de rest van de dag.

Het onderzoek in de supermarkt zelf leverde geen oorzaak op. Het onderzoek ging verder in de naastgelegen bergingen van het appartementencomplex. Ook netbeheerder Liander kwam ter plaatse om het mogelijke gaslek te dichten. De oorzaak van de lucht werd uiteindelijk in een berging gevonden, een brommer van één van de bewoners bleek benzine te lekken.

Over de fotograaf

Edwin Tjallings

Volg 112fryslân op social media