Hoofd Nieuws Ambulance Noord-West Youtube

*Update* Vier gewonden na afbreken mast op zeilcharter

HARLINGEN – Bij een ongeluk op het zeilschip Poolster tussen Harlingen en Terschelling zijn zaterdagmiddag vier personen gewond geraakt.

Twee opvarenden zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De mast van het schip is afgebroken, hoe dit heeft kunnen gebeuren is niet bekend. KNRM Harlingen rukte met twee boten uit naar de melding ook twee bergingsvaartuigen van Rederij Noordgat van Terschelling werden gealarmeerd. De slachtoffers zijn met de reddingsboot naar Harlingen vervoerd. De mast van het schip is door Rederij Noordgat naar Harlingen gesleept. De zeilcharter kon op eigen kracht de haven van Harlingen bereiken.

Over de fotograaf

Nick den Boer

Volg 112fryslân op social media