Hoofd Nieuws Brandweer Politie Zuid-Oost

Drachten zonder water door lekkage in leiding

DRACHTEN – Huishoudens in Drachten kwamen rond half 12 maandagavond enige uren zonder water te zitten.

Een hoofdwaterleiding aan de Hemmen in Drachten was door nog onbekende oorzaak rond half 12 lek geraakt. Door de leidingbreuk stonden de straten onder water, en liep een tunnel tussen de Hemmen en De Geeuw vol met water. De politie heeft de straten en de tunnel afgezet. Rond 2 uur was het lek gedicht, en hadden vrijwel alle huishoudens weer water.

Rond half 2 werd besloten de hulp van de brandweer in te roepen. Deze kwam met 4 auto’s ter plaatse, maar besloten om de tunnel niet leeg te pompen. Een loonbedrijf zal dinsdag morgen de tunnel leeg pompen.

 

Over de fotograaf

112 Fryslân

Volg 112fryslân op social media