Hoofd Nieuws Ambulance Leeuwarden E.O. Brandweer Politie Youtube

Hond overleden bij brand in flatwoning

LEEUWARDEN –  In een flatwoning aan de Kei is vrijdagmiddag Eerste Kerstdag brand uitgebroken. Een hond is door de brand om het leven gekomen.

Rond kwart over drie werden de vrijwilligers van Post Noord opgeroepen voor de woningbrand. Al snel werd ook de hoogwerker gealarmeerd omdat het om een flat ging. Nog voordat de brandweer ter plaatse was, probeerden bewoners en buren de hond uit de woning te halen. Helaas lukte dit niet op tijd.

De brandweer had de brand in de woonkamer op de vijfde verdieping snel onder controle. Een ambulance kwam ter plaatse voor de bewoners, één van hun is vanwege rookinhalatie naar het MCL gebracht. Stichting Salvage is ingeschakeld om de bewoners hulp en bijstand te bieden.

Over de fotograaf

Edwin Tjallings

Volg 112fryslân op social media