Hoofd Nieuws Leeuwarden E.O. Brandweer

Bmw en busje verwoest door brand

LEEUWARDEN – Vrijdagavond rond middernacht brak er brand uit in een geparkeerd busje aan de Oldegalileen. De brandweerlieden van post Noord werden hiervoor gealarmeerd.

Ter hoogte van de Tonslagerij stonden een BMW personenauto en een busje in lichterlaaie. De brand is in één van de twee voertuigen begonnen en overgeslagen naar de ander, doordat beide wagens met de neus naar elkaar toe stonden. Vanwege de felle brand en toegestroomd publiek sloten politie en stadstoezicht een deel van de straat af.

De brandweer had het vuur snel onder controle met behulp van one seven blusschuim. Het duurde nog wel enige tijd voordat de brand volledig uit was. Een VW Golf die achter het busje stond heeft lichte schade opgelopen door de hitte. De politie gaat uit van kortsluiting, er zijn geen aanwijzingen voor brandstichting.

Over de fotograaf

Edwin Tjallings

Volg 112fryslân op social media