Leeuwarden E.O. 2. Regio

Gevaarlijke stoffen aangetroffen in woning

GORREDIJK – Op de Trimbeets is vrijdag aan het eind van de middag een drugslab aangetroffen. zou het gaan om lab met productie van drugs.

De Politie kreeg rond het middaguur een melding dat er al een tijdje een hond langere tijd stond te blaffen. Nadat de Politie ter plaatse kwam bij de woning ontdekte zij een dat er een drugslab in de woning aanwezig was, hierbij werden gevaarlijke stoffen waargenomen.

In verband met de gevaarlijke stoffen werd er groot ingezet, om 15:19 uur werd de brandweer van Gorredijk gealarmeerd om de Politie te assisteren. Ook werd er een specialistisch team van de Politie en de Brandweer naar de woning gestuurd, deze zijn gespecialiseerd in het ontmantelen van diverse (drugs)laboratoria.

Rond 17:30 uur werd er opgeschaald naar Grip-1 en kwamen er meerdere hulpdiensten ter plaatse waaronder de commando haakarmbak uit Drachten. In de avond is de Brandweer samen met de Politie aan de slag gegaan om het lab te ontmantelen, zij zullen hier nog de gedurende avond mee bezig zijn.

Aan het eind van de middag is de bewoner thuis gekomen en direct aangehouden.

Video: Robin Kiestra – www.112VideoLeeuwarden.nl

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iR3hcQ_MGxA&feature=feedu[/youtube]

Over de fotograaf

112Fryslan