Leeuwarden E.O. 2. Regio

Natuurgebieden in brand

RYPTSJERK – Woensdagmiddag om 13:50 uur werd de brandweer van Gytsjerk gealarmeerd voor een natuurbrand aan de Rypstjerkster Feart.

Nabij de molen in de Ryptjerkster Polder stond een groot stuk natuur in brand. De rookwolken van de brand waren in de wijde omgeving goed te zien, onder andere vanaf de Groningerstraatweg ter hoogte van Aquazoo.

In eerste instantie was de brand lastig te bereiken voor de brandweer. Ze zijn uiteindelijk met behulp van trekkers bij de brand gekomen. De brandweer heeft enig bluswerk verricht en uiteindelijk het gebied gecontroleerd uit te laten branden.

Het vuur is ontstaan door maaiers die het riet in brand hadden gestoken. Zij hadden hier een vergunning voor. De brand liep door de wind uit de hand en daarom werd de brandweer ingeschakeld.

Over de fotograaf

112Fryslan

Volg 112fryslân op social media