LEEUWARDEN – In 1992, 20 jaar geleden, werd de vrijwillige brandweer Post Noord in de wijk Bilgaard opgericht.

Ter ere van het 20 jarig bestaan werd zaterdag een kunstwerk onthuld door burgemeester Ferd Crone. Voorafgaand aan de onthulling werd er door de burgemeester en de brandweer commandant nog een toespraak gehouden in de kazerne aan de Ludinga. Zeven brandweerlieden kregen van de burgemeester een lintje voor hun 20 jarig jubileum bij de brandweer.

Kunstwerk
Rond 17:30 werd door de burgemeester en twee kinderen, door middel van het bedienen van de kraan van de hulpverleningswagen, een doek omhoog gehesen om het kunstwerk te onthullen. Het kunstwerk is een verrekijker waar ook daadwerkelijk doorheen gekeken kan worden. Wie er doorheen kijkt kan een bordje wat aan de kazerne hangt lezen.

Post Noord
Kazerne Post Noord is onderdeel van Brandweer Leeuwarden en opgericht in 1992. De kazerne staat in de wijk Bilgaard en bedient hoofdzakelijk het noordelijke deel van Leeuwarden met als grens de Harlingerstraatweg/ Groeneweg/ Groningerstraatweg en daarnaast als tweede uitrukvoertuig voor de stad.
Tekst: [url=http://www.postnoord.nl/]Post Noord[/url]

Vrijwilligers Post Noord
De zesendertig vrijwilligers van Post Noord zijn ingedeeld in twee teams. In elk team zitten twee ploegen van elk acht á negen personen die één keer in de vier weken een week dienst draaien.
In deze dienstweek worden de vrijwilligers op hun pieper gealarmeerd als er een calamiteit is. Op de kazerne aangekomen, binnen de gestelde vier minuten opkomsttijd, worden de taken uitgedeeld en rukt de tankautospuit uit naar het bewuste incident.
Tekst: [url=http://www.postnoord.nl/]Post Noord[/url]

Kijk ook eens op de website van Post Noord: [url=http://www.postnoord.nl/]Postnoord.nl

Video: Robin Kiestra
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yWwfYBGAShg[/youtube]

112Fryslan