LEEUWARDEN – Zondagmiddag waren er diverse kleine inzetten voor de hulpdiensten in de stad.

Vanwege de wedstrijd tussen Cambuur en Go Ahead Eagles waren politie, ME en meerdere ambulances paraat in en om het stadion. Een van de ambulances moest rond 16:10 met spoed naar de Coopmansstraat. Hier was een aangehouden man onwel geraakt. Twee agenten gingen in de ambulance mee naar het MCL.

Na de wedstrijd werd door de politie en enkele ME auto’s de rotonde met de Coopmansstraat in de gaten gehouden. Een paar supportersbussen werden onder politiebegeleiding de stad uit gebracht. Op de rotonde werd daarom het verkeer even stilgelegd. Voor zover bekend verliep alles rustig.

Rond 16:45 moesten politie en ambulance met spoed naar de Schuilenburg. Op de kruising met de Camminghaburg was een scooter aangereden door een auto. De schade en verwondingen bleken mee te vallen.

Rond 17:05 werd de brandweer gealarmeerd om met spoed naar de Albert Heijn aan de Emmakade te gaan voor een buitenbrand. Aangekomen was er lichte rook zichtbaar die uit een tuin van een woning aan de Willem Lodewijkstraat kwam. Na kort onderzoek bleek het te gaan om een barbecue.

[zideo]http://zideo.nl/index.php?option=com_podfeed&zideo=6c6f4f546d31733d&playzideo=6b3471586d316878[zideo]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan