LEEUWARDEN – Een tot nu toe onbekende man heeft vrijdagmiddag geprobeerd een bank / assurantiekantoor aan de Spanjaardslaan in Leeuwarden te beroven.

De man dreigde een medewerker met mogelijk een vuurwapen, eiste geld maar ging er in korte tijd zonder buit weer vandoor.
De dader vluchtte op een fiets en verdween in de richting van de Transvaalstraat. De politie startte direct na de mislukte overval een zoekactie die vooralsnog niet tot resultaat leidde. Ook werd onder meer Burgernet ingezet.

De dader is een brildragende lange man van ongeveer twee meter. Hij droeg een spijkerbroek en een groene jas. De man reed weg op een rose-kleurige damesfiets met een fietstas aan een zijde die voorzien was van een bloemetjesmotief. Een getuige die de overvaller achterna rende verloor hem op de Transvaalstraat uit het oog.

De technische recherche heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld. Een getuige zag bij de Karwei Troelstraweg een man die aan het signalement voldeed en waarschuwde de politie. Deze gingen met vijf auto’s en een motor ter plaatse. Klanten die de bouwmarkt verlieten troffen vele agenten met kogelwerende vesten aan. Uiteindelijk bleek de verdachte van de overval niet aanwezig te zijn in de bouwmarkt.

De politie komt graag in contact met mensen die de overvaller hebben gezien of op andere wijze over informatie beschikken. Belt u dan met 112.

Video: Robin Kiestra
[zideo]playzideo=6c6f4b616f463576=[/zideo]

112Fryslan