Zaterdag 8 september

Politieberichten van zaterdag 8 september

Boottrailer gestolen

TERHERNE- De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een zilverkleurige boottrailer van merk KALF-Trailing. De trailer werd tussen vrijdag 17 augustus 19.30 uur en donderdag 6 september gestolen vanaf het Jelle-paad. De eigenaar, een 68- jarige inwoner van Haren(Gr), deed aangifte.

Politie zoekt getuigen plaats verlaten ongeval

WIRDUM- De politie is op zoek naar de bestuurder van een kleine zwarte auto, die vrijdagmorgen rond 08.30 uur een aanrijding veroorzaakte op het viaduct van het Hemriksein. Daarbij raakte de auto van een 31-jarige inwoonster van Tzum aan de linkerzijde beschadigd. De vrouw reed in de richting van Drachten en kwam vanaf de Werpsterhoek. Op het viaduct moest zij plotseling uitwijken voor een inhalende zwarte auto, die uit tegenovergestelde richting aan kwam rijden, en op haar weghelft reed. Nadat haar auto was geraakt, reed de automobilist door in de richting van de Werpsterhoek. De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over deze aanrijding. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Geld gestolen na diefstal pinpas

LEEUWARDEN- De politie stelt een onderzoek naar de diefstal van een pinpas waarmee geld werd gepind. De laffe diefstal vond dinsdagmorgen rond 11.46 uur plaats vond in een lift van een gebouw aan de Pieter Sipmawei. Een 88-jarige vrouw had boodschappen gedaan bij een supermarkt aan de zelfde weg. Nadat zij de boodschappen met haar pinpas had betaald, ging zij lopend naar huis. In de lift van haar flat werd zij aangesproken door een voor haar onbekende man. Hij deed net deed of hij een biljet van 20 euro vond en vroeg aan de vrouw of dit mogelijk van haar afkomstig was. Het slachtoffer keek ter controle in haar portemonnee, waarna de man de bankpas, zonder dat zij dit merkte wegnam. Even later bleek geld van haar rekening te zijn gehaald. Het slachtoffer deed aangifte.

Auto-inbraak via DNA-hit opgelost

HEERENVEEN—De politie heeft via een DNA-match een auto-inbraak, die op 27 augustus 2009 in de Aureliastraat werd gepleegd, opgelost. Tijdens het onderzoek werden een 23, 29- en een 27-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden op verdenking van uitlokking, deelneming en de daadwerkelijke diefstal van geld, twee bankpassen en een fotocamera uit de auto van een 26-jarige inwoner van Heerenveen. Het slachtoffer had een groot geld bedrag in zijn auto liggen waarvan de 27 en 29-jarige verdachte kennis hadden. Nadat het tweetal hun slachtoffer mee naar een voetbalwedstrijd hadden genomen, pleegde ondertussen de 23-jarige verdachte de inbraak. De verdachte liet tijdens de inbraak DNA-celmateriaal achter welke door de agenten werd veiliggesteld. De 23-jarige verdachte werd op 28 augustus aangehouden, terwijl de andere twee verdachten op 2 en 4 september werden aangehouden. Na verhoor werden alle drie mannen op last van de officier van justitie heen gezonden. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt. Een 26-jarige inwoner van Heerenveen deed aangifte.

Buitenboordmotoren gestolen

UITWELLINGERGA/SNEEK- De politie onderzoekt de diefstal van een Yamaha F9.0 pk, model FHMS buitenboordmotor. De diefstal werd tussen zondag 2 september 13.00 uur en vrijdag 7 september 10.30 uur gepleegd aan de Aestwei. Hier lag de boot van een 61-jarige inwoner van Emden (Dld) aangemeerd. De eigenaar deed aangifte. In Sneek werd van een boot die lag aangemeerd in het water aan de Rietschar, een Suzuki Dt5 buitenboordmotor, zwart van kleur, type Brig Baltic 310 gestolen. De diefstal werd gepleegd tussen maandag 3 september en vrijdag 7 september. Een 61-jarige inwoner van Sneek deed aangifte.

Geld kwijt na phishing

DRACHTEN – Een inwoner van Drachten is door phishing geld kwijt geraakt. De Drachtster werd via zijn “banksite” gevraagd zich opnieuw in te loggen in verband met een veiligheidscontrole. Nog diezelfde dag werd van zijn bankrekening 250 euro afgehaald. De benadeelde deed aangifte

De politie waarschuwt oplettend te zijn voor phishing. Phishing is een vorm van digitaal oplichten onder andere door het sturen van foutieve links of e-mails. Meestal wordt hierbij op slinkse wijze naar inloggegevens, bankgegevens of creditcard gegevens gevraagd. Een medewerker van de bank zal NOOIT naar inloggegevens vragen. Ook op de site zal nooit naar inloggegevens worden gevraagd.

Bromfiets gestolen

LEMMER- De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een Piaggio SI, blauw gekleurde bromfiets, die voorzien is van het kenteken D-432-LV. De bromfiets werd in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 23.30 uur en 00.05 uur gestolen uit een tuin van een woning aan de Brik. Een 21-jarige inwoner van Lemmer deed aangifte.

Man aangehouden voor mishandeling

ZWAGERBOSCH- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 23.30 uur op de Heidewei een 40-jarige inwoner van Zwagerbosch aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 26-jarige inwoner van Twijzelerheide, na een woordenwisseling, enkele keren in zijn gezicht te hebben geslagen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. Het slachtoffer deed aangifte.

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

HEERENVEEN- De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag het rijbewijs van een 45-jarige inwoner van Heerenveen ingevorderd. De man reed in zijn auto in de Gijsbert Japixstraat toen een agent zag dat hij de hele weg nodig had en geen richting tijdens het afslaan aangaf. Nadat de politieman de automobilist een stopteken had gegeven, sprak hij de bestuurder aan. Toen bleek dat hij alcohol had gedronken. De man wenste niet vrijwillig mee naar het politiebureau te gaan voor een ademanalyse. Daarnaast gedroeg hij zich recalcitrant waarna hij werd aangehouden. Op het politiebureau blies hij op de ademanalyse 595 ug/l. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 6 uur.

Bromfietser opnieuw in de fout voor rijden onder invloed

LEEUWARDEN- De politie heeft rond middernacht in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Groningerstraatweg, tegen een 30-jarige inwoner van Leeuwarden proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol. Een agent zag de man op zijn bromfiets rijden en besloot hem te controleren. Tijdens het gesprek bleek dat de bromfietsbestuurder geen AM-rijbewijs had. Daarnaast bleek zijn B rijbewijs ongeldig verklaard, omdat hij niet had meegewerkt aan een Educatieve Maatregel Alcohol (EMA). De agent rook dat hij (opnieuw) alcohol had gedronken waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daar blies de hardleerse weggebruiker 605 ug/l.

Politie zoekt getuigen woninginbraken

HEERENVEEN- De politie is op zoek naar getuigen van twee woninginbraken die vrijdag avond tussen 18.30 uur en middernacht plaatsvonden in de Kievietstraat en Wulpstraat. In de Kievietstraat hadden de bewoners hun woning rond 19.00 uur verlaten. Toen zij om 21.40 uur weer thuis kwamen zagen zij dat een achterraam was geforceerd. Uit de woning werd een geld bedrag weggenomen. Rond middernacht ontdekten de bewoners van een woning aan de Wulpstraat bij thuiskomst, dat er was ingebroken. Zij hadden hun woning rond 18.30 uur verlaten. De dader(s) kwam(en) de woning binnen door een raam te forceren. Ook hier werd een geldbedrag weggenomen. De benadeelden, een 50-jarige man en een 38-jarige vrouw deden aangifte. De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over deze twee woninginbraken. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Aangehouden voor belediging

LEEUWARDEN- De politie heeft vrijdagavond rond 22.30 uur op de Tweebaksmarkt een 40-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden op verdenking van belediging. De vrouw maakte op straat ruzie met een man en had geopend blik bier bij haar. De agenten spraken de vrouw aan en gaven haar een proces-verbaal omdat zij op straat bier stond te drinken. Hierbij werd de verdachte kwaad en schold de agent uit. Zij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen haar werd opgemaakt. Na verhoor werd zij heengezonden.

Man snijdt zoon met schaar

LEEUWARDEN- De politie heeft vrijdagavond in de Balistraat een 53-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachte kreeg, terwijl hij in de tuin zat bier te drinken, ruzie met zijn 25-jarige zoon waarna hij hem met een schaar sneed. Het slachtoffer belde politie waarna de onder invloed van alcohol zijnde verdachte werd aangehouden. Hij werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en de schaar werd in beslag genomen. Het slachtoffer deed aangifte.

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

DRACHTEN- De politie heeft vrijdagmiddag rond 16.50 uur het rijbewijs van een 31-jarige inwoner van Amsterdam ingevorderd. De automobilist reed in zijn auto over het Noorderend 106 kilometer per uur daar waar 50 kilometer per uur is toegestaan. De man moest zijn auto laten staan en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor bedreiging

LEEUWARDEN- De politie heeft vrijdagavond op de Dammelaan een 44-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van bedreiging. De man had even daarvoor een medewerker van een zorgopvang aan de Goudenregenstraat met een mes bedreigd. Na zijn daad ging hij er vandoor. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De medewerker doet aangifte.

Aangehouden voor bezit hard- en softdrugs

DRACHTEN- De politie heeft vrijdagavond op de Nijtap, een 17- en 20-jarige inwoner van Opende en een 27-jarige inwoner van Surhuizum aangehouden op verdenking van het in bezit hebben van hard- en softdrugs. Agenten zagen de mannen zich verdacht ophouden in een auto nabij een parkeerplaats waarna zij besloten de drie inzittenden te controleren. Bij het aanspreken, stapte de 27-jarige bestuurder uit de auto, waarbij hij twee zakjes met vermoedelijk speed weggooide. Ook bij andere inzittenden werd een plakje hash en speed aangetroffen. Alle drie verdachten werden aangehouden overgebracht naar het politiebureau. De drugs werden in beslag genomen. De drie verdachten werden na verhoor heengezonden en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt

Diefstal vrachtwagen

DRACHTEN- De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een vrachtwagen vanaf een terrein aan de Dopplerlaan. De vrachtwagen van het merk DAF, voorzien van het kenteken BJ-JS-69 werd in de nacht van vrijdag op zaterdag weggenomen. Een 41-jarige inwoner van Drachten deed aangifte.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan