Zaterdag 31 december

Politieberichten van zaterdag 31 december

E-mail voor Burgernetdeelnemers met tips voor oud en nieuw

FRYSLAN – De politie heeft vrijdag 33.000 Friese Burgernetdeelnemers een e-mail gestuurd met daarin tips voor oud en nieuw. In de mail worden de deelnemers van Burgernet gevraagd om bij verdachte situaties direct 1-1-2 te waarschuwen en eventueel foto- en filmmateriaal te maken van vernielingen, geweld tegen hulpverleners en andere strafbare feiten. Deze foto’s en filmpjes kunnen worden upgeload op [url]www.dadergezocht.nl[/url], de opsporingssite van de politie Fryslân. De Friese politie zet alles op alles om de jaarwisseling zo feestelijk mogelijk te laten verlopen, maar ook de inwoners van Fryslân kunnen een hele belangrijke bijdrage leveren aan een veilige en vooral gezellige jaarwisseling. Lees de tips nog eens door op [url]www.tinyurl.com/d2wswbz[/url]

Twee mannen aangehouden voor dierenmishandeling

BURGUM – De politie heeft vrijdag aan het begin van de avond twee inwoners van Drachten aangehouden na dierenmishandeling. Surveillerende agenten liepen door het centrum van Burgum en zagen twee mannen in een steeg met iets knoeien. Ze hadden het sterke vermoeden dat de twee met vuurwerk bezig waren en daarom besloten ze om beide mannen te volgen. Het duo liep naar een grasveld. Niet veel later zagen de agenten dat er siervuurwerk werd afgestoken. Beide Drachtsters werden aangesproken door de agenten en aan hen werd gevraagd wat ze hadden afgestoken. Volgens de mannen ging het om een paar vuurpijlen. Op de plek waar ze de pijlen hadden afgestoken, vonden de agenten nog één afgebroken pijl. De pijl was afgestoken, maar was op de grond blijven liggen. De agenten bekeken de pijl en zagen dat daar met tape een muis aan vast was gebonden. Wonder boven wonder leefde het diertje nog. Beide mannen werden vervolgens aangehouden op verdenking van overtreding van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren. De twee verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Op aanwijzing van de verdachten vonden de agenten nog een doos met daarin nog een aantal muizen. De dieren waren door de twee eerder die middag gekocht bij een dierenwinkel in het dorp. Volgens de eigenaar van de winkel hadden de mannen de dieren gekocht om ze te voeren aan de slangen.

Motor uit sloep gestolen

SNEEK – De politie onderzoekt de diefstal van een motor uit een sloep. In de nacht van donderdag op vrijdag werden de dekzeilen verwijderd van twee gestalde sloepen op een terrein van een bedrijf aan de Professor Zernikestraat. Vervolgens werd uit één van de sloepen de motor gehaald, dit met veel schade tot gevolg. Een 30-jarige inwoner van Sneek deed namens het gedupeerde bedrijf aangifte.

Getuigen gezocht van mishandeling

BURGUM – De politie onderzoekt de mishandeling van een 54-jarige inwoonster van Tytsjerk. De vrouw liep vrijdagmiddag rond 16.00 uur over de Schoolstraat toen ze werd uitgescholden door een 57-jarige inwoonster van Hurdegaryp. Ook werd de 54-jarige vrouw hard aan haar haren getrokken. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling. De politie komt graag in contact met getuigen van deze mishandeling. Heeft u iets gezien of anderszins informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Auto-inbraken

OOSTERWOLDE – De politie onderzoekt drie auto-inbraken. In de nacht van donderdag op vrijdag werd in drie geparkeerde auto’s ingebroken aan de Dorprichterstraat, Boekhorsterweg en de Rozendael. Uit de auto’s werd onder andere gereedschap gestolen. Daarnaast werd uit één van de auto’s een voetbalshirt van sc Heerenveen gestolen. Dit shirt was tien jaar oud en voorzien van handtekening van de spelers die toen bij de club speelden. Alle eigenaren deden aangifte.

Auto brand

DRACHTEN – De politie heeft vrijdag rond 23.00 uur geassisteerd bij de afhandeling van een auto brand aan de Melkkelder. Getuigen zagen dat er rook onder een geparkeerde auto vandaan kwam en belden met de hulpdiensten. De brand is geblust. Volgens de brandweer is er onder de auto een brand gesticht waardoor de auto in brand is geraakt. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak

WEIDUM – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een woning aan het Sanpaed. Rond middernacht kwam de bewoonster thuis maar kon niet in de woning komen omdat er, binnen, iets voor de voordeur stond. Vervolgens is zij via de achterdeur naar binnen gegaan en zag dat er ingebroken was. De woning was doorzocht maar het is nog niet bekend of er iets gestolen is. De dader(s) zijn/is binnengekomen door een raam open te breken.

Vernieling ruit

DOKKUM – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond middernacht een 20-jarige inwoner van Nes aangehouden voor vernieling. De 20-jarige, die behoorlijk onder invloed van alcohol was, had bij een horeca gelegenheid aan de Koningstraat een fles tegen een ruit gegooid waardoor er schade ontstond. Aan de hand van het opgegeven signalement konden agenten de 20-jarige in de Anjelierstraat aanhouden. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Auto over de kop

OUDEHASKE – De politie heeft vrijdag rond 23.30 uur geassisteerd bij een eenzijdig verkeersongeval op de Jousterweg. Een 53-jarige inwoonster van Joure was tijdens het besturen van de auto een sms bericht aan het maken en lette niet goed op. Hierdoor vergat zij een bocht te nemen en reed rechtdoor. De auto raakte eerst de paaltjes die in de berm stonden om vervolgens tegen een lantaarnpaal te botsen. De auto sloeg hierdoor over de kop. De 53-jarige kreeg haar auto gordel niet los en is met behulp van ter plaatse gekomen agenten uit de auto gehaald. De bestuurster is voor controle met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Aangezien het vermoeden bestond dat de 53-jarige alcohol gebruikt had, is een bloedproef afgenomen. Na onderzoek in het ziekenhuis mocht zij weer naar huis.

Inbraak

HEERENVEEN – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een woning aan de Struikheide. Tijdens de afwezig van de bewoners was hier ingebroken. Toen de bewoners vrijdagavond thuis kwamen zagen zij dat een uitzet raam openstond en dat de woning doorzocht was. Als buit waren onder andere twee bijna nieuwe fietsen meegenomen.

Inbraak

HARLINGEN – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een woning aan de Kanaalweg. Hier werd vrijdag tussen 19.00 uur en 21.00 uur ingebroken. De daders hadden de achterdeur en een raam opgebroken. Uit de woning werd een zware een kluis meegenomen. Vermoedelijk zijn de daders met een auto geweest en de politie wil dan ook graag in contact komen met mensen die tussen 19.00 uur en 21.00 uur iets opvallend hebben gezien op de Kanaalweg. De politie is te bereiken via het telefoonnummer 0900 – 8844 of als u anoniem wilt blijven 0800 – 7000.

Belediging

DRACHTEN – De politie heeft vrijdag rond 20.00 uur een 51-jarige inwoner van Drachten aangehouden voor belediging. De agenten werden op de Stal aangesproken door de 51-jarige die hen vroeg wanneer zij de rotzooi wat in een grasveld lag, op gingen ruimen. Toen de agenten de man duidelijk maakten dat dit een taak van de gemeente was, begon hij de agenten uit te schelden en te beledigen. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het overbrengen naar het politiebureau bleef hij de agenten beledigen. De 51-jarige is voor nader onderzoek ingesloten.

Vuurwerk in beslaggenomen

Fryslan – De politie heeft vrijdag in Leeuwarden, IJlst en Haulerwijk illegaal vuurwerk in beslaggenomen. In Leeuwarden zagen agenten dat er in het centrum van Leeuwarden vuurwerk uit een auto gegooid werd. De bestuurder werd staande gehouden en hij bleek in het bezit te zijn van een aantal vlinder bommen. In de woning van de 18-jarige Leeuwarder werden nog een Chinese vuurwerkrol en vuurpijlen aangetroffen. Het bleek het om illegaal vuurwerk te gaan.In IJlst werden naar aanleiding van meldingen van vuurwerkoverlast in twee woningen aan de Rinnert Anemastraat 179 nitraat crackers aangetroffen.
In Haulerwijk werd bij een 18-jarige inwoner van Haule illegaal vuurwerk aangetroffen. De 18-jarige bleek thuis ook nog aantal nitraatcrackers te hebben. In al de drie gevallen is proces-verbaal opgemaakt.

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan