LEEUWARDEN – Vrijdagmiddag kreeg de politie een melding dat er mogelijk schoten waren gelost in de Jan de Baenstraat.

Diverse politie eenheden gingen met spoed ter plaatse en gingen op onderzoek uit. Volgens de Leeuwarder Courant zou de schutter met een taxi zijn afgezet in de straat, toen er geschoten werd is de taxi achteruit de doodlopende straat uitgereden. Ook meld de Leeuwarder Courant dat omwonenden in ieder geval twee kogels gezien hebben, waarvan een in het kozijn van de woning.

Rond half vijf werd nog steeds onderzoek gedaan op de plaats delict in de Jan de Baenstraat. De politie heeft getuigen gehoord en doet sporenonderzoek. Op basis van het eerste onderzoek gaat de politie er vanuit dat er daadwerkelijk is geschoten.

In de omgeving van de Jan de Baenstraat zijn geen gewonde(n) aangetroffen. Er zijn drie aanhoudingen verricht. Deze personen zitten vast en ze worden verhoord. Daaruit moet blijken wat hun rol in het incident is.

Mocht u iets hebben gezien of gehoord van het incident? Of heeft u iets opvallends gezien in de buurt? Dan vraagt de politie u om die informatie te delen met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).