Politieberichten van woensdag 25 juli

Rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding

FEANWALDEN – De politie heeft dinsdagochtend het rijbewijs van een 24-jarige automobilist uit Dokkum ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. De bestuurder passeerde op de Rondweg een snelheidscontrole met de lasergun met 137 kilometer per uur, terwijl 80 kilometer per uur is toegestaan. Na een stopteken werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Tevens werd proces-verbaal opgemaakt.

Getuigen gezocht voor poging straatroof en zware mishandeling

OUDESCHOOT- De politie stelt een onderzoek in naar een poging tot straatroof en de daarbij gepleegde zware mishandeling. Het misdrijf vond rond 23.00 uur plaats op de Marktweg. Het fietsende slachtoffer, een 26-jarige inwoner van Grou, werd daar door een hem onbekende man tegen het hoofd geslagen. Door de klap raakte zijn gebit beschadigd. De Grouster kwam daardoor ten val waarbij hij diverse schaafwonden en een gekneusde schouder opliep. Terwijl hij op de grond lag, werden de broekzakken van het slachtoffer door de dader doorzocht. Daar zat niets van waarde in. Na zijn daad sprong de verdachte naast de bestuurder in een gereedstaande donkergroene auto, mogelijk van het merk Suzuki, type Alto of een Renault Clio. De auto reed weg in noordelijke richting. Beide inzittenden hadden een getinte huidskleur. De agenten hebben het slachtoffer naar de afdeling spoedeisende hulp van het ziekenhuis in Heerenveen gebracht waar de man aan zijn verwondingen werd behandeld. Hij deed aangifte. Wanneer u getuige bent geweest of anderszins informatie over deze overval heeft, wordt u verzocht met de politie te bellen via telefoonnummer 0900-8844. Indien u anoniem wenst te blijven, dat kunt u bellen met meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Man zwaar gewond bij aanrijding

APPELSCHA- De politie heeft dinsdagavond op de kruising Vaart Zuid-Zijde met de Emstweg een aanrijding met letsel afgehandeld. Daarbij raakte 36-jarige fietser uit Assen zwaar gewond toen hij geen voorrang kreeg van een auto die bestuurd werd door een 22-jarige inwoner van Groningen. De automobilist zag de fietser over het hoofd toen hij wilde afslaan in de richting van de Emstweg. Het slachtoffer is met hersenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

KORNWERDERZAND- De politie heeft dinsdagmiddag op de A7 het rijbewijs van een 30-jarige automobilist uit Den Helder ingevorderd. Agenten registreerden een snelheid van 130 kilometer per uur daar waar 70 kilometer per uur is toegestaan. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij mocht niet meer verder rijden.

Man aangehouden voor diefstal stoepranden

DRACHTEN- De politie heeft dinsdagavond op de Middelwyk een 64-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van diefstal. De man wordt er van verdacht vier stoepranden te hebben weggenomen van het erf van zijn buurman, die met bestratingwerkzaamheden bezig is. De stoepranden werden na enig onderzoek in de schuur van de verdachte aangetroffen. Toen de agenten hem op zijn gedrag aanspraken en hem wilden aanhouden, verzette hij zich. Hij werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. Een 28-jarige inwoner van Drachten deed aangifte.

Man met scootmobiel te water

HARKEMA – Omstanders hebben dinsdagmiddag een 80-jarige inwoner uit Harkema uit het water naast de Feartswal gehaald. De man reed in zijn scootmobiel toen een tractor naderde. De 80-jarige week uit en kwam daarbij in de berm terecht. Vermoedelijk verloor hij hierbij de controle over zijn scootmobiel en reed het water in. Omstanders verleenden direct hulp en haalden de man uit het water. Het slachtoffer werd uit voorzorg per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Een bergingsbedrijf heeft zijn voertuig uit het water gehaald.

Automobilist aangehouden voor rijden onder invloed drugs

HEERENVEEN – De politie heeft dinsdagmiddag op de Koornbeursweg een 23-jarige automobilist uit Den Bosch aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van drugs. Een surveillerende motoragent zag de bestuurder rijden en het viel hem op dat de bestuurder ongecontroleerd reed. Zo nam hij onder andere enkele stoepranden mee. Alle reden om de automobilist te controleren. Bij het aanspreken had de agent het sterke vermoeden dat de man onder invloed van GHB en andere drugs verkeerde. Hij werd dan ook overgebracht naar het politiebureau. Daar werd bij hem een bloedproef afgenomen. Uit onderzoek bleek de man ook niet te beschikken over een rijbewijs. Zijn auto werd dan ook in beslag genomen evenals een kleine hoeveelheid GHB en GBL die in de auto werd aangetroffen. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten.

Zoekactie na achtervolging scooter

LEEUWARDEN – Motoragenten hebben dinsdagmiddag op De Kei gezocht naar een bestuurder van een scooter die na een achtervolging wist te ontkomen. Eerder die middag wilde een motoragent op de Mr. P.J. Troelstraweg twee mannen op een scooter controleren. Bij het zien van de agent, ging de scooter er met hoge snelheid vandoor. Daarbij hield de bestuurder geen rekening met het overige verkeer. Diverse automobilisten moesten afremmen en ook een aantal voetgangers, waaronder een paar kleine meisjes, konden net op tijd wegspringen. Halverwege de achtervolging stapte de passagier van de scooter af en ging er te voet vandoor. De motoragent besloot de bestuurder van de scooter te blijven volgen. Op de Ludinga nam de scooter echter een pad waar de motoragent niet langs kon. De agent moest dan ook omrijden en met behulp van omstanders werd de scooter uiteindelijk gevonden op De Kei. Ondanks een zoekactie door meerdere motoragenten werd de bestuurder niet meer aangetroffen. De scooter is naar het politiebureau overgebracht. De politie doet nader onderzoek naar de bestuurder van de scooter.

Auto in beslag genomen

HEERENVEEN – De politie heeft dinsdagmiddag op de Van Kleffenslaan de auto van een 37-jarige automobilist uit Heerenveen in beslag genomen. De bestuurder werd door agenten betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Aangezien de man hier ook al eerder voor bekeurd was, werd nu besloten om ook zijn auto in beslag te nemen. Ook deze keer werd proces-verbaal opgemaakt.

Hennepkwekerij ontmantelt

JUBBEGA- De politie heeft dinsdagmorgen een hennepkwekerij aan de Bremsingel ontmanteld. De wijkagent kwam de hennepkwekerij op het spoor via diverse anonieme tips. Na enig onderzoek ging hij de woning binnen en trof op zolder 90 hennepplanten aan. De 24-jarige bewoonster werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt. De hennepplanten en elektronische apparatuur werden in beslag genomen.

Brommobiel gestolen

FEANWALDEN – De politie onderzoekt de diefstal van een brommobiel. Het voertuig werd tussen vrijdagmiddag 20 juli en zondagavond 22 juli gestolen vanaf een parkeerterrein bij het station in het dorp. De 38-jarige eigenaar uit Burdaard deed aangifte. De brommobiel is speciaal aangepast vanwege de handicap van de man. Nu hij geen brommobiel meer heeft, is de eigenaar extra beperkt in zijn bewegingsvrijheid. De grijze brommobiel is van het merk Aixam en heeft het kenteken 73-FR-T1. Weet u waar deze brommobiel is of heeft u het voertuig onlangs nog gezien? Bel de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.
[img]http://www.politie.nl/Friesland/Images/aixam2_tcm7-814272.JPG[/img]

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

112Fryslan