Woensdag 18 paril

Politieberichten van woensdag 18 april

Diefstal auto

LEEUWARDEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een oranje Peugot 206 met kenteken XTSG14. De auto stond geparkeerd op het Keetwaaltje en werd tussen maandag 20.30 uur en dinsdag 11.00 uur weggenomen. De 21-jarige eigenaresse deed aangifte.

Inbraak in woning

LEEUWARDEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een woning aan de Schierstins. Men kwam hier binnen via een keukeraam, waarna in ieder geval een computer weggenomen werd. Er moet nog aangifte gedaan worden.

Vernielers op heterdaad aangehouden

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op het Stationsplein twee mannen van 21 en 22 jaar uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van vernielingen. Een beveiligingsmedewerker had de politie gebeld toen hij op camerabeelden zag dat de mannen op het plein fietsen aan het vernielen waren. Toen agenten ter plaatse kwamen gingen de mannen er vandoor. Ze werden echter aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier werden ze voor nader onderzoek ingesloten. Bij het fietsenrek tussen de busplaats en het Aegongebouw werden zo’n zes vernielde fietsen aangetroffen. Vermoedelijk hadden de mannen geprobeerd de sloten met een baksteen te forceren.

Rijbewijs ingevorderd

GARYP – De politie heeft dinsdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 31-jarige vrouw uit Warszawa (Polen). De vrouw reed op de N31 een snelheidscontrole voorbij met een snelheid van 155 kilometer per uur waar 100 kilometer toegestaan is. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in caravan

LANGELILLE – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een caravan op een camping aan de Langelilleweg. Tussen januari en dinsdag 17 april werd de ruit van de toegangsdeur vernield waarna een gaskachel, een warmwatertoestel, een airco, een koel-/vriescombi, twee radio’s en verlichtingsapparatuur weggenomen werd. Een 56-jarige man uit Dülmen (DL) deed aangifte.

Inbraak in woning

FRANEKER – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een woning aan de Swanenburg D. Veijestraat. Tussen maandag 19.15 uur en dinsdag 8.45 uur werd hier een raam opengebroken waarna de hele woning doorzocht werd. Het is nog onduidelijk wat weggenomen werd. Een 41-jarige man uit Franeker deed aangifte.

Getuigen vernieling kentekenplaten gezocht

WOLVEGA – De politie is op zoek naar getuigen van de vernieling van zeker negen kentekenplaten. Deze werden in de nacht van zaterdag op zondag weggenomen of omgebogen van auto’s die geparkeerd stonden op een parkeerplaats aan de Lindenoord. Een getuige die wakker werd van lawaai en op onderzoek ging, vond op de straat een aantal kentekenplaten en ontdekte de vernielingen. Inmiddels hebben negen personen aangifte gedaan en zijn acht kentekenplaten terug. De politie komt graag in contact met personen die informatie hebben die wellicht aan het onderzoek bij kan dragen. Hiervoor kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Twee mannen aangehouden voor brandstichting

KOLLUMERZWAAG – De politie heeft maandag twee inwoners van Kollumerzwaag van 19 en 21 jaar aangehouden op verdenking van brandstichting. In de nacht van 16 op 17 februari werden in de Bjirkehof twee containers die tegen een woning aan stonden in brand gestoken. In de woning lagen op dat moment de 24-jarige bewoner en zijn vriendin te slapen. Zij konden tijdig de woning verlaten en met behulp van een tuinslang bluste de bewoner de brand. Uit nader onderzoek bleek 19-jarige man niet bij de brand betrokken te zijn geweest en hij mocht het bureau weer verlaten. De 21-jarige man zal binnenkort voorgeleid worden aan de rechter-commissaris.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan