Fryslân, 14-10-2009 • Politieberichten van dinsdag 13 oktober 07.00 uur t/m woensdag 14 oktober 07.00 uur

Sneek: politie zoekt getuigen van inbraak
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een zoekactie gehouden naar de daders van een inbraak in een sportcomplex aan de Molenkrite. Omstreeks 02.45 uur kreeg de politie een melding dat daar een inbraak gaande was. Op de Lemmerweg zagen politieagenten die op de melding reageerden, dat hen een auto tegemoet kwam. Ze probeerden die auto zonder succes tot stoppen te dwingen, waarna deze er met hoge snelheid vandoor ging. De agenten zetten de achtervolging in, die eindigde op de Westhemstraat. Daar vloog de auto uit de bocht en kwam zwaar gehavend tot stilstand. Vier mannen sprongen uit de auto en renden in verschillende richtingen weg. Met hulp van drie honden hebben verschillende politieagenten naar de vier gezocht, maar ze werden niet meer aangetroffen. Van het sportcomplex was een raam geforceerd, maar voor zover bekend werd niets weggenomen. De politie zet het onderzoek in deze zaak voort, onder andere naar de eigenaar van de achtergelaten auto. De gevluchte mannen hebben zich waarschijnlijk schuil gehouden in de omgeving van de Westhemstraat en Morrahemstraat. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen, via 0900-8844 kan contact opgenomen worden.

Wolvega: fietser gewond na aanrijding
De politie heeft dinsdagmiddag hulp verleend bij een ongeval op de Hoofdstraat West. Een 13-jarige fietsster uit Steenwijkerwold was ineens de weg overgestoken en daarbij in botsing gekomen met een auto welke bestuurd werd door een 37-jarige inwoner van Kampen. De fietsster werd met beenletsel per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen overgebracht.

Boijl: man gewond na val door dak
De politie heeft dinsdagmiddag geassisteerd bij een ongeval bij een woning aan de Kerkweg. Een 68-jarige inwoner van IJhorst was daar tijdens werkzaamheden op het dak van een schuur door een golfplaat gezakt en bij de daarop volgende val gewond geraakt. Na behandeling door een arts van de ter plaatse gekomen traumahelikopter, werd het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen overgebracht.

Oosterwolde: man overlijdt na ongeval
Een 74-jarige man uit Oosterwolde is dinsdagmiddag overleden aan de gevolgen van een ongeval. De man reed op zijn fiets op de Venekoten in de richting van Langedijke. Tijdens het oversteken van de N381 zag hij vermoedelijk een bestelbus over het hoofd. De 70-jarige bestuurder uit Oudega kon een aanrijding niet voorkomen. De fietser overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Bureau Verkeersongevalsanalyse stelt een onderzoek in naar het ongeval en komt graag in contact met getuigen. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844.

Wolvega: politie houdt man aan voor flessentrekkerij
De politie heeft dinsdagmiddag op de Heerenveenseweg een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van flessentrekkerij. Agenten kregen de melding dat de man in een restaurant een maaltijd en drinken had genuttigd en dat hij de zaak wilde verlaten zonder af te rekenen. Hierop werd de 26-jarige aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek dat de man maandagmiddag bij een restaurant in Drachten ook had gegeten zonder af te rekenen. De verdachte is voor verhoor ingesloten.

Leeuwarden: politie houdt winkeldievegge aan
De politie heeft dinsdagmiddag op de Voorstreek een 25-jarige vrouw uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw wilde een paar schoenen meenemen zonder deze te betalen en werd hierop door het winkelpersoneel aangehouden. De verdachte werd overgedragen aan de politie waarna ze werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor kon ze het bureau weer verlaten. Tegen de 25-jarige werd proces-verbaal opgemaakt.

Metslawier: bromfietser gewond na aanrijding
De politie heeft dinsdagmiddag op de Stasjonswei een aanrijding afgehandeld waarbij een 17-jarige bromfietser uit Oosternijkerk gewond raakte. De jongen reed in de richting van Niawier en raakte in de bocht vermoedelijk de macht over het stuur kwijt. Op dat moment kwam een 49-jarige automobilist uit Leeuwarden hem tegemoet met een aanrijding tot gevolg. De bromfietser is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Twijzel: politie houdt man aan voor rijden onder invloed van drugs
De politie heeft dinsdagmiddag op de Wedzebuorren een 23-jarige automobilist uit Kollum aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van drugs. Agenten kregen de melding dat de bestuurder agressief rijgedrag vertoonde en dat hij vreemde gebaren maakte naar andere weggebruikers. Getuigen meldden dat de 23-jarige inmiddels stilstond midden op een kruising en dat ze probeerden hem in bedwang te houden. Ter plaatse troffen de agenten in de auto een zakje vermoedelijk wiet aan waarop de verdachte werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau alwaar een bloedproef werd afgenomen. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: politie houdt verkeerscontrole
De politie heeft dinsdagavond op diverse plaatsen in de stad een verkeerscontrole gehouden. Op de Aldlansdyk werd met een lasergun op snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 102 kilometer per uur waar 50 kilometer per uur is toegestaan. De laagst gemeten snelheid was 73 kilometer per uur. In totaal werd tegen 18 bestuurders proces-verbaal opgemaakt voor overschrijding van de maximum snelheid. Daarnaast werden nog 23 processen-verbaal opgemaakt voor onder andere gladde banden, rijden zonder rijbewijs en het voeren van mistlampen.

112Fryslan

})