Vrachtwagen met betonpomp botst op rijdende wegafzetting

HASKERDIJKEN – Een vrachtwagen met betonpomp is dinsdagmiddag even voor een uur op een wegafzetting gebotst.

De rijdende wegafzetting met een zogenaamde botser en pijl achterop reed op de rechterrijstrook om verkeer naar de linkerstrook te krijgen. Vanwege maaiwerkzaamheden was de rechterrijstrook van de A32 ter hoogte van tankstation Smarpot (Tamoil) afgesloten. De bestuurder van de 50 ton wegende betonpomp vrachtwagen merkte de rijdende afzetting te laat op en knalde er achterop.

Ambulance en brandweer werden gewaarschuwd maar bleken niet nodig, de chauffeur was met de schrik vrijgekomen. Toen de chauffeuse in haar spiegels keek merkte zij op dat een vrachtwagen met onverminderde vaart op de rechterrijstrook bleef rijden. Omdat een aanrijding niet meer voorkomen was, gaf de chauffeuse vol gas en stuurde de pijlwagen naar de berm toe. Er waren minimaal twee mensen aan het werk in de berm met onder andere handmaaiers, de chauffeuse heeft het leven van deze mensen gered met haar actie.

Berger Hof heeft de zwaarbeschadigde betonpompwagen afgesleept. Verkeer kon gedurende de opruimwerkzaamheden doorgang vinden door via het tankstation te rijden. De politie en medewerkers van rijkswaterstaat leidden alles in goede banen.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan