Vluchtende fietser botst op politie auto

LEEUWARDEN – Zaterdagavond net voor middernacht botste een op de vlucht geslagen fietser op een auto op het Oldehoofsterkerkhof.

De politie die bezig was met een verkeerscontrole op de Boterhoek naast het Oldehoofsterkerkhof. Agenten kregen van collega’s door dat een fietser een agent had beledigd bij een controle op de Nieuwestad. Deze fietser was op de vlucht geslagen richting oldehoofsterkerkhof. Een agent die op het plein liep zag de fietser zonder licht en wilde deze staande houden. Op een afstandje riep de agent richting fietser “stop, politie”, waarna de fietser op de vlucht sloeg.

Terwijl de agent rennend de achtervolging inzette botste de man op een tegemoetkomende onopvallende politie auto. De vluchtende fietser kwam ten val naast de auto en liep zodanige verwondingen op dat er een ambulance gewaarschuwd werd.

Meerdere agenten van de controle gingen te voet en met auto’s naar de plek van het ongeval toen zij door omstanders erop gewezen werden. Onder andere omdat bij het ongeluk een politieauto betrokken is, werd de ongevalsanalyse (VOA) ingeschakeld om de exacte toedracht te onderzoeken. De fietser is per ambulance naar het MCL gebracht.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan