DRACHTEN – In een woning aan de Roerdompstraat heeft zaterdagavond brand gewoed. Daarbij kwam flink wat rook vrij. De brand is mogelijk aangestoken.

De melding kwam even voor elf uur binnen bij de brandweer, welke meteen uitrukten met een tankautospuit en een hoogwerker. Bij aankomst hebben brandweerlieden de deur geforceerd en vervolgens een binnenaanval gedaan. De binnenbrand kon daardoor snel worden geblust. Tijdens de brandbestrijding kwam er flink wat rook vrij.

Uit voorzorg kwam er ook een ambulance ter plaatse, omdat niet bekend was of er nog mensen in de woning waren. Hier bleek uiteindelijk geen sprake van. De woning liep ondanks de snelle inzet van de brandweer forse schade op. Stichting Salvage is gealarmeerd om de bewoners hierin bij te staan.

De politie is een onderzoek gestart naar het ontstaan van de brand, omdat er mogelijk sprake is van brandstichting. Buurtbewoners hebben even voor het uitbreken van de brand mensen gezien bij de achterkant van de woning en hier ook beeldmateriaal van gemaakt. De politie heeft het beeldmateriaal opgenomen in het onderzoek. De forensische opsporing gaat zondag overdag verder onderzoek doen.

 

112Drachten.nl

Voor al het 112 nieuws uit Drachten en omgeving - Kijk op 112drachten.nl