FOUDGUM – Op de François Haverschmidtwei – N356 tussen Dokkum en Holwerd zijn dinsdagochtend twee voertuigen frontaal met elkaar in botsing gekomen. Eén voertuig kwam op zijn kant terecht door de klap.

De hulpdiensten, waaronder de brandweer, een tweetal ambulances, de politie en een hulpverleningsvoertuig, werden rond kwart over elf gealarmeerd voor het ongeval. Eenmaal aangekomen bleken er twee personen gewond te zijn geraakt bij de aanrijding. De beide slachtoffers zijn behandeld door het ambulancepersoneel en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis.

De brandweer van Dokkum kwam ter plaatse, maar hoefde verder niet in actie te komen. De manschappen van zowel Ternaard als Leeuwarden werden onderweg naar de melding afgemeld.

De weg in de richting naar Holwerd was vanaf de kruising met de Doekemawei afgesloten, het verkeer moest een alternatieve route nemen. Het verkeer uit de andere rijrichting werd omgeleid via de parallelweg. De verkeersongevallenanalyse heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Ate Atema