LEEUWARDEN – Twee personen zijn in de nacht naar dinsdag gewond geraakt bij een motorongeluk op de Jelsumerstraat. De motor bleek gestolen.

Rond kwart over vier zag een motoragent de motor rijden op het Hoeksterend. Het viel de agent op dat de twee personen op de motor geen helm droegen. De motoragent is achter de betreffende motor aangereden en zag dat de motorrijder en zijn passagier met hoge snelheid richting de Spanjaardslaan reden. Door de te hoge snelheid kon deze motorrijder de bocht nabij de Valkstraat op de Jelsumerstraat niet halen en ging onderuit. De motorfiets bleek onlangs te zijn gestolen in Leeuwarden. Beide verdachten gingen er te voet van door de Valkstraat in.

Na een korte sprint en onder dreiging van gebruik stroomstootwapen gaf de bestuurder, een 31-jarige inwoner van Leeuwarden, van de gestolen motor zich over. Ook de passagier, een 31-jarige inwoonster van Leeuwarden, kon op aanwijzen van een getuige worden aangehouden. Beide verdachten zijn overgebracht met de ambulance naar het ziekenhuis. Beide verdachten zullen worden gehoord voor diverse strafbare feiten en de zaak is in onderzoek

Beide slachtoffers raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis worden gebracht. De motor die in de bossages was beland na het ongeval, is door een berger meegenomen. De opvallende gestolen motor werd al meerdere malen gespot in Leeuwarden was op Facebook te lezen, maar tot op heden was de betreffende motor nog niet teruggevonden.