Touringcars en auto’s nabij thialf uitgebrand ( FILM )

HEERENVEEN – Op een parkeerterrein bij schaatstempel Thialf in Heerenveen zijn zaterdag twee bussen en vier auto’s helemaal uitgebrand. De voertuigen waren van sponsors die het wereldkampioenschap sprint bezochten.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Nog eens twee touringscars en een auto raakten zwaar beschadigd. Voor de gasten is vervangend vervoer geregeld. Het vuur is vermoedelijk ontstaan in de kachel van een van de bussen. De voertuigen stonden op het terrein van hotel De Heide. De ene bus van De Jong kwam uit Rotterdam en vervoerde werknemers van een autoschadebedrijf uit Hoogvliet. In de ander van Bessling uit Hoevelaken zaten werknemers van de Rabobank uit De Bilt.

De vijf auto’s waren van gasten van verzekeraar Interpolis. De schaatsfans zagen vlak voor het einde van het toernooi rond half zes in het stadion op een groot scherm dat er brand was uitgebroken.

Interpolis had 220 mensen in Thialf. Zij kwamen uit het hele land. ,,Heel vervelend. Maar we zijn gelukkig goed verzekerd”, kopte organisatrice Monique van Rijn het balletje vast in.

Tekst: wwww.leeuwardercourant.nlFoto’s 1 t/m 4 Keimpe

112Fryslan